27. 8. 2012

The trash cosmetic: When?

Tento článek mě napadl asi před hodinou, kdy jsem si připravovala věci za přítelem a procházela si, co si vezmu za kosmetiku. Narazila jsem na svůj pudr od DERMACOLU. Měl na vrchní straně takový nevzhledný tvrdý obal, vypadalo to jako plíseň. A tak jsem začala hledat, zda není už na vyhození. Dočetla jsem se,že stačí seškrabat pouze vrchní nevzhlednou vrstvu a pudr je jako nový.

Kdy tedy končí trvanlivost vašich oblíbených líčidel? Nemá cenu doma skladovat tuny líčidel, jen z důvodu toho,že to někdy bylo na akci v drogerii.




○ Některé přípravky mají na sobě speciálně datum spotřeby. U jiných přípravků poznáme datum trvanlivosti např podle toho, že změní barvu, vůni, konzistenci atd.

 ○ Prodloužit trvanlivost můžete např. u řasenky, propláchnutím kartáčku. u štětce na nanášení pudru vypráním každé 2-3 měsíce. Houbička na pudr by se měla používat 1 měsíc, po 1 týdnu jí vyprat a nechat uschnout. Déle jí NEPOUŽÍVAT!
         - Tímto si na pleť nenanášíme bakterie a tudíž nám přípravky nemohou způsobovat jakékoliv kožní problémy
         - Špinavý kartáček u řasenky, může způsobit i zánět spojivek
         - Špinavý štětec či pudřenka, může způsobit akné 

Jak dlouho vydrží samotná líčidla?

pudr - může vydržet až 2 roky, záleží na tom jaký pudr vlastníte. Např. sypký pudr pokud se nenamočí vydrží jak dlouho chcete. Tuhý pudr jakmile se začne drobit by se už používat neměl

řasenka - tento produkt vydrží asi nejméně ze všech líčidel. Není to proto,že by byl prošlej, nebo něco jiného. Záleží na tom jakou má konzistenci. Pokud začne být hrudkovatý a začne tvořit větší kusy, měl by se vyhodit. Nechcete přeci nanášet na řasy chumáče černé barvy

korektor - pokud vám nedojde a nepotřebujete si koupit nový, tak by měl vydržet až 12 měsíců. Mě nikdy déle než 12 měsíců jeden korektor nevydrží, protože se mi stane,že potřebuji nový ,jelikož ten starý je vypotřebovaný

tužka na oči - tužka na oči nemá snad trvanlivost, protože pokud jí budete pravidelně řezat, neměli byste s ní mít žádný problém

rtěnka - pokud rtěnka ztratila svojí trvanlivost, začne zapáchat. Mamka mi poradila,že pokud se rtěnka uchovává v lednici, měla by vydržet déle.






2 komentáře:

  1. Přesně to se mi stalo s nehtem, uřízla jsem si ho kvůli žiletce při holení nohou :D No na dovolenou se těším. Naštěstí mě prázdniny končí až 23.9. takže mám ještě zhruba měsíc volna :)

    Nedávno jsem taky uvažovala nad trvanlivostí kosmetiky, naštěstí řasenka mi vydrží necelý rok, pudr a make-up taky. Akorát si musím jít vyprat štětce, udělalo se mi akné, tak možná je to i z toho.

    OdpovědětVymazat
  2. už asi vím z čeho mám ty nové pupínky na čele! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za komentář, PAC a PUSU :-*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...